Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kunst in het Refaja

STADSKANAAL – In het Refaja ziekenhuis zijn vanaf 1 oktober weer een aantal nieuwe exposities ingericht.

Weefkring “Los Zand” Stadskanaal
De weefkring viert dit jaar haar 30 jarig bestaan en ter gelegenheid van dit jubileum wordt in de centrale hal van het Refaja ziekenhuis een expositie georganiseerd.
De 15 leden zijn afkomstig uit Stadskanaal een omstreken en hebben bijna allemaal het weven geleerd in het Weefcentrum in Wildervank. Ieder lid van de kring heeft een eigen stijl van werken. De één heeft een voorkeur voor praktisch zaken zoals huishoudtextiel of shawls, de ander werkt graag beeldend.

Monique Blaak
Net buiten het plaatsje Sellingen heeft Monique Blaak haar atelier met prachtig uitzicht op het natuurgebied De Holle Beetse Vennekampen. Monique Blaak is geboren in West Afrika en op haar 10e verhuisd naar Oost Groningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de warme Afrikaanse kleuren tot uiting komen in haar schilderijen. Ondanks de uitbundige kleuren stralen ze rust en eenvoud uit.
Haar inspiratie haalt ze uit haar verre reizen maar ook zeker uit de dagelijkse mooie dingen om haar heen in Sellingen. Monique werkt voornamelijk met acryl op doek of board. Samen met het werk van Vilma van den Berg is het werk van Monique te zien in de polikliniek van het ziekenhuis. Meer informatie kunt u vinden op haar website: www.moniqueblaak.nl

Vilma van den Berg
Vanuit Spijkenisse is Vilma in 1996 verhuisd naar het plattelandse Sellingen. Vilma is autodidact en maakt gebruik van uiteenlopende schildertechnieken. De onderwerpen die ze voor haar werk kiest zijn o.a. boerderijdieren, vogels en uilen, huisdieren en geisha’s. Door het imiteren van de oude meesters, waaronder Rembrandt, heeft Vilma zichzelf een aantal technieken aangeleerd. Door haar brede interesse en nieuwsgierigheid is ze vaak aan het experimenteren met nieuwe technieken en stijlen. Haar voorliefde voor dieren is terug te zien in haar werk, waarbij ze probeert om het karakter van het dier te onderstrepen.
Meer informatie kunt u vinden op haar website: www.vilma-art.nl

De genoemde exposities zijn te zien in de centrale hal en polikliniek van het Refaja ziekenhuis van 1 oktober tot 31 december

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Kunst in het Refaja

  1. BertJan Brinkman

    Toch geweldig dat het Refaja regelmatig zulke mooie exposities laat ziet. Een erkenning en een geweldige mogelijkheid voor de vele kunstenaars uit onze regio richting het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.