Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Maxima bekijkt perenbomen Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN – Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdagmiddag 2 oktober 2012 een bezoek gebracht aan Buurtvereniging ‘Hoofdstraat-Noord’ in Gasselternijveen. Deze buurtvereniging organiseert verschillende sociale activiteiten rondom een cultuurhistorische perenbomenrij in de straat. In mei  won de buurtvereniging een Appeltje van Oranje. Prinses Máxima reikt jaarlijks deze Appeltjes van Oranje uit.

Sinds 1990 worden (oude) perenbomen, op verzoek van de straatbewoners, in eigen beheer onderhouden. De activiteiten rondom het onderhoud van deze perenbomen fungeren als sociaal bindmiddel in de buurt. De bewoners snoeien de bomen, plukken gezamenlijk de peren, organiseren een jaarlijkse perenbrunch na de oogst, hangen nestkastjes op en planten krokusbollen. Eén keer per jaar wordt de ‘gouden peer’ uitgereikt aan de buurtbewoner die zich het meest heeft ingezet voor de perenbomenrij. Het Appeltje van Oranje is een prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. In 2012 stond de uitreiking in het teken van Groen Groeit.

Vanmiddag waren er veel belangstellenden om een glimp op te vangen van Maxima. Twee scholen uit de omgeving stonden met hun leerlingen, versiert en wel, in een lange rij langs de kant van de weg om prinses Maxima te verwelkomen. Alle vrijwilligers kregen later op de dag een perenbrunch aangeboden.

[youtube id=”uOLeVBz9798″ width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.