Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Glazenhuis actie van Radio Parkstad

voorzitter Theo Mooijman in actie

VEENDAM – Per 28 september is RTV Parkstad gestart met een zgn. ‘tease-campagne’ rondom Het Kartonnen Dooske.  Zaterdag 6 oktober 2012 is officieel bekend gemaakt wat het Kartonnen Dooske nu daadwerkelijk is en gaat doen.

Glazen Huis – Het Kartonnen Dooske is een idee van Radio Parkstad en een aantal lokale ondernemers uit Veendam. De ludieke naam is bedoeld als spin-off van het glazen huis wat 3FM samen met het Rode Kruis ieder jaar organiseert. De organisatoren willen met name benadrukken dat het eigen Groningse karakter van de actie zal maken dat ze meer aantrekkingskracht heeft in het hoge noorden.

Lokale uitstraling
Het is de bedoeling om Het Kartonnen Dooske een zoveel mogelijk een lokale uitstraling te gaan geven. Vijf dagen lang 24 uur per dag live radio, gepresenteerd door 6 DJ’s/ presentatoren van Radio Parkstad vanuit een doorzichtige trailer, die komt te staan op het parkeerterrein van winkelcentrum Autorama te Veendam. Uiteraard zullen deze DJ’s ook gedurende deze dagen niet eten.

Goed doel – Centraal bij het evenement staat het inzamelen van gelden voor het zelfde goede doel als waar de 3FM actie voor staat: het tegengaan van babysterfte over de hele wereld. Het evenement wordt kostentechnisch compleet gedragen door de organiserende partijen waardoor donaties ook voor de volle 100% ten goede zullen komen aan het goede doel.

Beroemdheden
Radio Parkstad wil tijdens deze live uitzending zoveel mogelijk lokale en regionale bekendheden uitnodigen voor een interview. Ook is het de bedoeling dat ze een aantal artiesten zo ver krijgen om live op te komen treden, werderom voor het goede doel.

Mobiliseren – “Verder willen we graag heel Veendam bij dit evenement gaan mobiliseren, sportverenigingen en scholen die zelf door middel van eigen acties geld gaan inzamelen voor Het Kartonnen Dooske,” aldus het persbericht van Radio Parkstad.

Platen aanvragen
Mensen kunnen, net als bij het echte Glazen Huis, voor € 1,50 platen aanvragen. Deze komen dan tijdens de live uitzending voorbij. Na aftrek van de kosten, komen de baten allemaal ten goede aan het goede doel.

Reclamezendtijd
Ook RTV Parkstad doet een duit in het zakje, want van alle verkochte reclamezendtijd gaat 50% naar het goede doel. De resterende 50% worden ingezet door RTV Parkstad voor de realisatie van het project.

Kleine omroep, grote plannen
Allereerst wil Radio Parkstad met de actie een goed doel steunen.

“Verder willen we laten zien dat je als kleine publieke lokale omroep ook grote dingen kunt doen. We willen laten zien dat Radio Parkstad er voor alle Veendammers is,”aldus één van de DJ’s

Sponsors
Sponsors en adverteerders rondom dit evenement zijn welkom. Hiervoor kan contact worden gelegd met sponsor@kartonnendooske.nl. De website van het Kartonnen Dooske is nog niet af, maar dit zal in de loop van de volgende week wel het geval zijn. www.kartonnendooske.nl

Bron: De Veendammer en RTV Parkstad/Patrick Haan

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Glazenhuis actie van Radio Parkstad

  1. Dus als ik dit goed lees, wordt de hele actie eigenlijk door de ´goede gevers´ betaald en wat overblijft gaat naar een goed doel ?. .
    Hiermee bekostig je je eigen pr campagne en het overschot schenken we dan met ons goed hart ergens aan.
    Sja zo kan het ook.

  2. Radio Westerwolde en RTV Stadskanaal hebben toch al wel bewezen dat ook lokale omroepen een groot geldbedrag op kunnen halen.

    Westerwolde Helpt Haïti werd er € 69.177,59 ophaald.

    Westerwolde voor Kika was er 20.000,- bij elkaar gezameld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.