Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Negentig schilderijen verkocht uit de BKR regeling Stadskanaal

STADSKANAAL – De meeste vergeten schilderijen uit de vervlogen BKR regeling (beeldende kunstenaars regeling) van de gemeente Stadskanaal hebben een nieuwe eigenaar gevonden. De uiteindelijke opbrengst is volgens Klaas Pals ruim 4800 Euro.

De doeken lagen al lange tijd opgeslagen in de kelders van het gemeentehuis en dat was tegen het zere been van Klaas Pals. Op zijn initiatief werden de vergeten kunstwerken de afgelopen weekeinden tentoongesteld in het voormalig SNS bankgebouw aan het raadhuisplein. Via het programma plein5 op de landelijke radiozender Radio 5 werd er door regio correspondent Bert Jan Brinkman ruim aandacht aan dit onderwerp besteed. Niet alleen Knoalsters maar ook kopers elders uit het land hebben zich hierop gemeld. In totaal zijn er 90 van de 125 schilderijen verkocht. Afgelopen zaterdag mochten de nieuwe eigenaren hun doeken ophalen. Volgens Pals zijn er geen hoge bedragen geboden. “Het bedrag 250 Euro was de klapper, maar dat was te verwachten in deze crisistijd”, aldus Pals die naast fractievoorzitter D66 Stadskanaal ook de voorzitter is van het kunstenaars collectief  ‘Galerie Boven’.

Het geld gaat naar de gemeente Stadskanaal. Die gaat het bedrag gebruiken voor het onderhouden van monumentale kunstwerken zoals de krinkie Speier. Deze wordt momenteel helemaal opgeknapt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.