Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verdachte branden Winschoten opgepakt

WINSCHOTEN – De identiteit van man die zaterdagnacht is aangehouden, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de reeks branden in Winschoten, is bekend. Het gaat om de 25-jarige Danny F. uit Winschoten. De man huurt een kamer aan de Blijhamsterstraat in Winschoten. Deze kamer is inmiddels door de politie verzegeld.

In het centrum van Winschoten is sinds dinsdagavond een noodverordening van kracht. De gemeente kwam tot dit besluit nadat er in het centrum in korte tijd 19 keer brand was gesticht, vaak in panden die leeg stonden. De noodverordening blijft voorlopig nog wel van kracht.

De politie gaat de komende dagen verder onderzoeken wat de verdachte te maken heeft met de brandstichtingen. Wel is al duidelijk dat hij enkele keren melder is geweest van branden. Daardoor was hij al bekend bij de rechercheurs die de branden onderzochten. De politie heeft kleding van de man in beslag genomen.

Danny F. twitterde op 5 oktober nog met burgemeester Pieter Smit van Oldambt, onder meer over snoeiafval dat naast zijn schutting lag.

bron: RTV Noord

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.