Direct naar de inhoud.

Opening ReumActief bij RTVS

  • door:
  • op:
Anita Sanders

RTVS – Zaterdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur wordt er in de ZaterdagMiddagMix show extra aandacht geschonken aan de nieuwe reumapatiënten vereniging ReumActief. Verslaggever Gerrie Kremer is ter plekke in kinderdagcentrum Dol-Fijn en staat vanuit het centrum in contact met Bert Jan Brinkman in de studio. Gerrie zal een sfeerimpressie doen samen met cameraman Marc Dol. Ook zal hij spreken met Anita Sanders (voorzitter) en andere aanwezigen.

ReumActief behartigt de belangen van reumapatiënten uit de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn, Vlagtwedde en de randgebieden. “Zo gaan we in gesprek met bijvoorbeeld de WMO-raden van de betreffende gemeenten, letten we op toegankelijkheid en gaan we klachten van mensen met een lichamelijke beperking bundelen en bij de betreffende instantie neer leggen”, verklapt voorzitter Anita Sanders ons alvast. “Daarnaast zullen we veel aandacht schenken aan voorlichting op scholen, zodat kinderen er meer bewust van worden wat het inhoudt om als kind een lichamelijke beperking te hebben”.

Gratis workshops
Tijdens de ReumActief-presentatie op 13 oktober zijn belangstellenden welkom gratis deel te nemen aan enkele workshops. Op het programma staan workshops therapiezwemmen, nordic walking, zumba (om 13.45 uur en om 15.45 uur), aqua zumba en Tai Chi (14.45 uur). Verder kunnen bezoekers voetfoto’s en voetdrukmetingen laten maken bij de podotherapeut, en staan demonstraties van Hulphond Nederland gepland (om 13.30 en om 15.45 uur). De wethouders Jan Willem van de Kolk (Stadskanaal) en Frits Alberts (Borger Odoorn) geven zaterdag het startsein voor de nieuwe reumapatiëntenvereniging ReumActief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-