Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vier safety spots in centrum Stadskanaal

STADSKANAAL – Burgemeester Boukje Galama heeft donderdagmiddag 11 oktober de laatste hand aan een zogeheten safety spot gelegd. Dit gebeurde bij de pinautomaat naast het winkelpand van de Hema, in het centrum van Stadskanaal. In totaal krijgt het centrum van Stadskanaal vier safety spots.

Minister Opstelten nam op 15 augustus van dit jaar in Breda de allereerste safety spot in gebruik (zie foto). De safety spot is een gele halve cirkel op de bestrating voor een gelduitgifte apparaat. Safety spots zijn een nieuwe maatregel in de strijd tegen criminaliteit. Over enkele maanden is de maatregel landelijk in vijftig winkelgebieden toegepast.

Mensen blijven automatisch buiten de cirkels wachten wanneer iemand geld opneemt. Aan geldautomaten gerelateerde criminaliteit, zoals meekijken tijdens het invoeren van pincodes en straatroof, moet met de safety spots afnemen. Mensen die in de cirkel staan voelen zich veiliger.

Ondernemers, gemeente, politie en brandweer werken in Stadskanaal structureel samen aan het vergroten van de veiligheid in het winkelgebied. Dat gebeurt via de methodiek van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De safety spot wordt geplaatst als onderdeel van het KVO. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ondersteunt dit initiatief en biedt daarom vijftig winkelgebieden de mogelijkheid gratis safety spots te plaatsen.

Lokale ondernemers en politie waren aanwezig zijn bij het aanbrengen van het laatste stukje van de safety spot door burgemeester Galama.

[youtube id=”k_NyuSn6BQ8″ width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.