Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hunebedcentrum Borger in de gevarenzone

BORGER – Directeur Hein Klompmaker maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van het Hunebedcentrum. Het museum in Borger moet net als andere culturele instellingen waarschijnlijk flink wat provinciale subsidie inleveren. Als Provinciale Staten die bezuiniging doorzetten dan moet het Hunebed informatiecentrum volgens Klompmaker over een jaar of drie de deuren sluiten.

Gedeputeerde Tanja Klip vindt dat Klompmaker de zaken te scherp neerzet. Volgens Klip gaat het om een geplande korting van vier procent en dat zou het museum moeten kunnen opvangen. Op 14 november stellen provinciale staten de begroting voor volgend jaar vast en dan weten ook de culturele instellingen waar ze aan toe zijn.

Bron en foto: RTV Drenthe

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.