Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verrassende muziekmix KnoalRock 2012!

STADSKANAAL – De tweede editie van KnoalRock vindt aanstaande zaterdag 10 november plaats in Sporthal ‘De Spont’ te Stadskanaal. Een vernieuwende en verrassende mix biedt het muziekfestival dit jaar. We zetten de bands even op een rijtje:

Loco-Motive
Het festival zal wederom dit jaar geopend worden door de winnaar van de battle, de eind 2011 gevormde band Loco-Motive. De jury koos in Juli unaniem voor deze uit Ter-Apel afkomstige vijfkoppige metal/hardrock band vol energie en een steengoede frontman. Loco-Motive heeft vanaf de eerste seconde gewerkt aan haar eigen nummers, eigen sound en voornamelijk de eigen groove. Muziek waarbij je moet bewegen waarbij je het doel van het nummer voelt voordat de frontman ook maar een woord heeft gezongen.

DoubleKing Band
Daarna zal het stokje worden over gegeven aan de veendamse band DoubleKing. Met Zangeres/gitariste Anke Koning, die al enorme bekendheid maakte met de oostgroningse Hifi-Mama waarmee ze onder andere in het voorprogramma van stond van Status Quo. 10 November zal ze met haar band heerlijke bluesrock nummers spelen van oa Deep Purlpe, , ZZ Top, Joe Bonamassa, the Doors, Jimmy Hendrix en Gary Moor en zal menig muziekhart sneller doen kloppen.

Ricky Rehab
De derde band van de avond is de De rock ’n roll band van nu, de vier mannen met maar één belang rocken tot je sokken eraf vallen en dat is precies de vibe die Ricky Rehab uit Emmen in hun liedjes en liveshows stoppen. De vier muzikanten zijn beïnvloed door zowel oude meesters als huidige rockhelden. Eerder dit jaar drong Ricky Rehab door tot de finale van de Drentse Popprijs, waar de band de publieksprijs in de wacht sleepte. De band heeft inmiddels een eerste EP opgenomen; denk knallende drums, swingende bas, catchy melodieën en badass zang en je weet ongeveer wat je kan verwachten.

Suprbug
Beuken drums, ronkende gitaren, magistrale vocalen en pakkende refreinen Dat hebben we het over Suprbug. Deze band ontstond enkele jaren geleden als een samenwerkingsverband van een aantal uit Groningen en Friesland afkomstige muzikanten. Live heeft de band al meerdere malen in Stadskanaal van zich laten horen, de band maakt stoner-rock (mix van 70′s en 80′s hardrock) met een flinke verwijzing naar Uriah Heep, Led Zeplin en Black Sabbath. Met andere woorden: ronkende gitaren, melodieuze zang, veel toetsen en immer beukende doch nimmer teleurstellende nummers met een duistere ondertoon, gecombineerd met een moderne en eigen sound dat is Superbug.

KinKobra
De laaste band van de avond en zeker niet de minste is de illustere band afkomstig uit Zuid Holland de heren van KinKobra. Naast vele nationale en internationale podia en festivals bestormd deze jonge band (na opgepikt te zijn via een demo op Pinkpop door Annemieke Schollaardt) ook regelmatig de studio van 3fm Seriousradio en ook is de TV niet vreemd voor deze gasten Ned3 Ekdom in de Nacht en bij Giel Beelen’s Nachtegiel sinds begin september 2012 is ook hun clip op MTV te zien en heeft de nieuwe clip OK op YouTube al meer dan 22000 views binnen 3 weken . Kinkobra weet keer op keer energiek geladen songs met een denderende liveshow op je ziel te smijten. Kenners horen vooral invloeden van, Foo Fighters, Papa Roach,Nirvana, Placebo, Velvet Revolver en zelfs Prince in hun muziek terug, maar ze in een hokje plaatsen ? nee man!! ,,We play rock ’n roll for your soul.

Het festival begint om 20.00 uur. Toegangskaarten voor KnoalRock zijn deze week nog in de voorverkoop verkrijgbaar bij:

Cafe’t Mingelmous Menistenplein 10 Stadskanaal
Sporthal de Spont Gandhiplein 4 Stadskanaal
Onderdelen Super Beneluxlaan 9 Stadskanaal

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.