Direct naar de inhoud.

Brand dierentuin Emmen

EMMEN – Een zeer grote brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag 1 november het monumentale pand de Drommedaar op het terrein van Dierenpark Emmen volledig in de as gelegd. Hoewel de brandweer al snel tot zeer grote brand opschaalde was het pand niet meer te redden. Bij de uitslaande brand zouden geen gewonden zijn gevallen en de de dieren in het park zouden naar verluidt ook niet in gevaar zijn geweest.

Vanwege de brand in Dierenpark Emmen is de Hondsrugweg in Emmen in beide richtingen afgesloten. Over de weg liggen brandslangen om water vanuit het Oranjekanaal aan te voeren. De weg is dicht tussen de Westenesscherstraat en het Mondriaanplein. De brand ontstond vannacht omstreeks drie uur in het gebouw de Drommedaar, daarin zijn een restaurant, de souvenirwinkel en de directiekantoren van het dierenpark gevestigd. Het monumentale pand uit 1939 is de voormalige woning van de oprichter van het dierenpark in Emmen Willem S.J. Oosting en geldt daarmee als de oorsprong van het park. Donderdagmorgen rond zeven uur was de brand onder controle, de brandweer zal een groot deel van de dag nog druk zijn met nabluswerkzaamheden. – Update 2 november: Het vuur is ontstaan door brandstichting volgens de politie.

foto: Meternieuws

Meer op: http://112regioflits.blogspot.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-