Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Intocht Sinterklaas ook via RTV Stadskanaal

Sinterklaas vorig jaar bij de STAR (Foto: R. Wiekenkamp)

RTVS  – Sinterklaas heeft in een brief laten weten om op zaterdag 17 november naar Stadskanaal te komen. Hij heeft het maar druk. Eerst aankomen in Nederland en dan via Roermond door met de trein helemaal naar Stadskanaal. De trein is hem goed bevallen in de voorgaande jaren en daarom  heeft  Sinterklaas besloten om ook nu weer hiervan gebruik te maken. De goedheiligman wordt rond 12.30 uur op het station van de museumspoorlijn STAR verwacht.

Het vrolijke Kanaalster duo Bert & Bert gaan hier voor Sinterklaas enkele liedjes zingen. Hierna wordt Sint en zijn pieten toegesproken door de Algemene Handelsvereniging Stadskanaal en de Centrum Winkeliers Stadskanaal. Vervolgens gaat Sinterklaas rond 13.30 uur aan boord van de trekschuit ‘Dieverdoatsie’ en vaart hij naar de aanlegsteiger bij de Eurobrug. Na van boord te zijn gegaan wordt Sint in een open wagen naar het Raadhuisplein gereden. Daar wordt hij ontvangen en toegesproken door burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal. Sinterklaas en zijn zwarte pieten krijgen begeleiding van muziekvereniging Crescendo tijdens de feestelijke middag die ongeveer tot 15.00 uur zal duren. Ook RTV Stadskanaal loopt met Sinterklaas mee, zodat de kinderen en de mama’s en papa’s, oma’s en opa’s die niet kunnen komen kijken toch kunnen luisteren via de radio. De programma’s ‘Peters vrolijke uurtje’, ‘On the road Again’ en de ‘ZaterdagMiddagMix’ zullen hiervoor regelmatig schakelen met onze verslaggevers ter plekke.

De brief van Sinterklaas

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.