Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal massaal op de been voor Sinterklaas

Crisis of niet, Sinterklaas was meer dan welkom in de gemeente Stadskanaal. De gemeente, centrumwinkeliers en handelsvereniging hebben het mogelijk gemaakt dat Sinterklaas ook dit jaar weer groots werd onthaald.

Veel juichende kinderen langs het Stadskanaal

De Sint had een vermoeiende tocht achter de rug. Geteisterd door pech bij de landelijke inkomst in Roermond stapte de kindervriend in de sneltrein richting het hoge noorden. Vandaar ging het, vergezeld door verslaggevers van onze lokale omroep, via de museumspoorlijn richting Stadskanaal. Eenmaal uitgestapt op het treinstation van de STAR kon het ontvangstfeest beginnen. Enkele duizenden kinderen met hun ouders of oma´s en opa´s stonden langs het kanaal waar Sinterklaas en zijn hulp-pieten even later per boot naar het centrum vertrokken. Op het raadhuisplein werd Sinterklaas hartelijk opgevangen door burgemeester Baukje Galama. Vanaf het podium sprak Galama de goedheiligman toe terwijl de vriendelijke zwarte pieten pepernoten aan het uitdelen waren bij de enthousiaste toeschouwers. Sinterklaas was zichtbaar ontroerd door zoveel hartelijkheid en beloofde de kinderen van Stadskanaal zeker niet te vergeten. Door het prachtige winterweer afgelopen zaterdag kreeg de intocht extra glans. Iedereen tevreden, kinderen, ouders en zeker niet op de laatste plaats de winkeliers. Stadskanaal heeft er goed aangedaan, juist op dit soort dagen niet de hand op de knip te houden zoals bij zoveel andere gemeenten in het land wel is gedaan. Sint blijft bij ons tot 6 december. Hierna gaat hij plaatsmaken voor zijn achterneef de Kerstman.

Alle foto’s

Film (binnenkort)

Sinterklaas rtvsnieuwsflits: [youtube id=”wzTy-i7Y060″ width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.