Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herman Sandman winnaar Kees Stip dictee 2012

Winnaar Herman Sandman

TER APEL – Op woensdag 21 november streden 20 deelnemers in 3 verschillende teams om de felbegeerde Kees Stip pen, tijdens het achtste Kees Stip dictee in de bibliotheek Ter Apel. Herman Sandman, journalist en schrijver, werd met 8 fouten de winnaar.

Er zijn weer heel wat zweetdruppels aan te pas gekomen, maar na zo’n drie kwartier zwoegen zat het er op. Het dictee, dat werd geschreven door schrijver en oud-onderwijzer Jelte van der Kooi, bevatte weer de nodige taaluitdagingen. Woorden als ‘lievevrouwebedstro’, ‘jeremiërende’ en ‘goedheiligman’ zorgden voor heel wat hoofdbrekens. De aanwezige prominenten als: Herman Kuipers (wethouder van de gemeente Vlagtwedde), Grietje Wigchers (stichting Rzijn), Herman Sandman (schrijver en journalist) en Erik Bieze (wethouder gemeente Stadskanaal) deden er alles aan om de winst in de wacht te slepen. Maar ook het scholierenteam van Ubbo Emmius kwam goed voorbereid in de strijdarena. In de teamcompetitie ging voor de eerste keer in de geschiedenis van het Kees Stip dictee de winst naar het prominententeam van de gemeenten Stadskanaal. Zij waren met een gemiddelde van 19.0 fouten net te sterk voor het team van Ubbo Emmius dat tweede werd.

De winnaar van de Kees Stip pen 2012, en daarmee ook de eeuwige roem, werd journalist en schrijver Herman Sandman. Met 8 fouten wist hij voorzitter van RTV Stadskanaal, Johan Orsel voor te blijven. Deze maakte 11 fouten en behaalde daarmee een tweede plaats!

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.