Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Weinig stormschade in Stadskanaal

De laatste bladeren van de bomen aan de Dwarssplitting Stadskanaal

STADSKANAAL – Een fikse storm teisterde vandaag ons land. Pas rond 17.00 uur ging de wind liggen. In de gemeente Stadskanaal heeft de storm weinig overlast en schade veroorzaakt. Elders in de provincie en in het land heeft de novemberstorm echter wel fikse schade veroorzaakt. Zo ging er in de Stad Groningen bij een nieuw appartementencomplex aan het Wielwaalplein een groot stuk van de gevel verloren. Er zou een gat van een vierkante meter te zien zijn volgens een melding via de regionale omroep RTV Noord vanmiddag. Ook zijn er bomen omgewaaid, onder meer aan de Nolenstraat in Hoogezand. Verderop, aan de Donker Curtiusstraat waaide er een reling van het dak van een flat af. In Farmsum moest de brandweer helpen om te voorkomen dat er een partytent van 10 bij 15 meter de lucht inging en bij Coevorden werd een auto van de N34 geblazen.  Ook in Emmen waaiden enkele bomen om.

In Stadskanaal bleef het beperkt tot wat kleine meldingen zoals weggeblazen dakpannen. De bomen zullen echter na vandaag zeker de laatste bladeren verloren hebben. We kunnen terugkijken op een ‘sombere’ stormachtige zondag met veel regen. Niks te klagen dus met landgenoten langs de westkust waar vandaag windkracht 11 is gemeten.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.