Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA Stadskanaal wil collectief op de bres tegen sluiting gevangenis Ter Apel

STADSKANAAL – De Stadskanaalster CDA-fractie wil dat politiek en bestuur in Oost-Groningen collectief optrekken in de strijd tegen sluiting van de gevangenis in Ter Apel. ,,Sluiting zou een hele grote klap betekenen voor de werkgelegenheid in onze regio’’, zegt CDA-fractievoorzitter Roelof Plieger. ,,Dit kunnen we er écht niet bij hebben.’’

In schriftelijke vragen die het CDA vanmorgen indiende bij B & W van Stadskanaal, roept de partij het gemeentebestuur op om samen met het college van de gemeente Vlagtwedde een vuist te maken richting Den Haag en gezamenlijk ten strijde te trekken tegen dit onaanvaardbare plan.
Volgens de CDA-voorman raakt de voorgenomen sluiting van PI Ter Apel Oost-Groningen onevenredig hard: ,,De werkloosheid is hier al relatief hoog en de gevangenis is een grote werkgever. De gevangenis is hier destijds gevestigd als compensatie voor sluiting van het NAVO-depot. Dit voornemen druist in tegen staande beloftes van Den Haag over spreiding van Rijksdiensten.’’
Samen met collega-raadslid Aike Maarsingh was Plieger vanmorgen aanwezig bij een werkonderbreking van het Ter Apeler gevangenispersoneel. Kort daarvoor riep hij het Stadskanaalster college op om uit te spreken de voorgenomen sluiting ‘onaanvaardbaar’ te vinden. Ook wil het CDA weten wat het Kanaalster gemeentebestuur gaat ondernemen tegen de sluiting. Plieger: ,,Ik denk en verwacht dat wij dit kunnen voorkomen. Want hoewel het plan van Staatssecretaris Fred Teeven al heel concreet is, valt het definitieve besluit pas volgend voorjaar.’’

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.