Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Baukje Galama helder in standpunt gevangenis Ter Apel

Baukje Galama (F: Stadskanaal.nl)

STADSKANAAL – De Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel mag echt niet dicht. Burgemeester Baukje Galama (VVD) van de gemeente Stadskanaal vindt dat onacceptabel. Burgemeester Galama zal dit ook gaan aangeven bij staatssecretaris Fred Teeven. De Staatssecretaris komt namelijk op uitnodiging van de lokale VVD-afdeling in april op bezoek in Stadskanaal. In dezelfde periode wordt in Den Haag over de PI een besluit genomen, dus een bezoek van Fred Teeven komt precies op tijd. “We zullen Teeven onze mening laten weten”, aldus Baukje Galama vandaag in het Dagblad van het Noorden.

Burgemeester en wethouders vinden dat de PI in Ter Apel niet wegens bezuinigingen mag sluiten. Er verdienen driehonderd mensen hun boterham en van deze werknemers komen er vijfenvijftig uit de gemeente Stadskanaal. De gemeente Stadskanaal heeft inmiddels ook de gemeente Vlagtwedde laten weten alle steun te willen geven mocht dat helpen de PI open te houden in Ter Apel. Tenslotte gaat het om onze gezamenlijke regio die geraakt zal worden bij een eventuele sluiting.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.