Direct naar de inhoud.

Buitengebied Midden Drenthe wil ook graag glasvezel

BEILEN – Peter de Vries uit Zwiggelte is op internet een actie begonnen om de ongeveer 25 kleine kernen in de gemeente Midden – Drenthe ook op het glasvezelnetwerk aangesloten te krijgen. “Met het oog op de vergrijzing op het platteland en het verdwijnen van voorzieningen is het uiterst belangrijk dat de bewoners via het internet een open deur houden naar de toekomst”, stelt De Vries, die al honderden steunbetuigingen heeft ontvangen vandaag in het DvhN. De Vries hoopt op minimaal 1500 sympathisanten. Tot op heden is alleen zeker dat de dorpen Beilen, Westerbork en Smilde op het glasvezelnetwerk worden aangesloten. Ongeveer 20 procent van de inwoners in het buitengebied blijft vooralsnog op het koperdraad van de telefoonlijn aangesloten met verouderde communicatiesystemen als gevolg. De Vries wil alle reacties in januari aanbieden aan de gemeente. Volgens hem is de gemeente Midden – Drenthe zeker van goede wil, maar is ook de medewerking nodig van Reggefiber, dat het glasvezelnetwerk uitrolt. Deze werkt alleen mee met de plannen indien er voldoende interesse is van de buiten-bewoners.

glasvezelkleinedorpenmiddendr.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-