Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

38 mensen verliezen hun baan bij Wedeka

J W van de KolkSTADSKANAAL – 38 mensen gaan hun baan in 2013 verliezen bij werkvoorzieningschap Wedeka. Het jaar erna moeten ongeveer 50 mensen vertrekken. Het betreft allemaal tijdelijke arbeidskrachten die definitief geen vast dienstverband krijgen aangeboden.

Wedeka maakte al begin dit jaar bekend dat het tijdelijk contract van 201 medewerkers niet omgezet zou worden in een vast dienstverband. De betrokken gemeenten Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde, Menterwolde en Borger Odoorn namen dit besluit omdat vanuit het rijk minder geld voor het voorzieningschap zou komen. Wedeka voorzitter Jan Willem van de Kolk zegt vandaag in het DvhN: “Al deze mensen een vast contract geven zou gewoon te zwaar drukken op de gemeentelijke begrotingen. We hebben, toen de rijksbezuinigingen door de val van kabinet Rutte 1 in de ijskast werden gezet, alsnog 22 tijdelijke krachten in dienst genomen. Het ging toen om degenen van wie dat contract in 2012 afliep. Die 22 werden dus blij gemaakt maar nu is het zo dat ook het nieuwe kabinet de bezuinigingen doorzet. Dat betekent dat we volgend jaar helaas niet nog meer tijdelijke krachten vast aan kunnen nemen”.

In de praktijk betekent dit dat er in 2013 38 mensen niet meer bij Wedeka aan de slag kunnen. Mannen en vrouwen dus van wie het contract in dat jaar afloopt. In 2014 zijn dat ongeveer 50 mensen en daarna volgen meer tijdelijke krachten. Van de Kolk beseft dat het moeilijk wordt om ander werk voor deze mensen in onze regio te vinden. “We gaan er alles aan doen om alsnog banen te vinden, ook door in goed overleg te gaan met werkgevers’’, aldus Van de Kolk vandaag in de krant.

Bron: DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “38 mensen verliezen hun baan bij Wedeka

  1. Straks gaan we deze banen toch niet laten vervangen door mensen die werken met behoud van uitkering.(verdringing wsw werk) Of we parkeren ze even tijdelijk in de ww…om ze het later met behoud van de uitkering dit zelfde werk te laten doen. Fnv lokaal houdt de vinger aan de pols.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.