Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wijkraad Maarsveld heet voortaan Wijkbelang Maarsveld

De wijkkrant MaarsvelderSTADSKANAAL – Naar aanleiding van een gehouden enquête over de woonwijk Maarsveld in Stadskanaal heeft de wijkraad besloten om de naam “wijkraad Maarsveld’’ per 1 januari aanstaande te wijzigen in Wijkbelang Maarsveld. Volgens voorzitter Hette Nieweg is uit het buurtonderzoek gebleken dat de naam wijkraad voor veel bewoners drempelverhogend werkt. Om deze drempel te verlagen is voor de nieuwe naam gekozen.

Afgelopen zaterdagmiddag deed voorzitter Nieweg een dringende oproep via RTV Stadskanaal om een vervanger te vinden voor redacteur Jan Mooibroek van de wijkkrant ‘’De Maarsvelder’’. Ook is er onlangs afscheid genomen van Roelof Zondag als wijkraadlid. Door het wegvallen van deze medewerkers komt de wijkkrant in de gevarenzone terecht. Volgens voorzitter Hette Nieweg is het niet uitgesloten dat de wijkkrant een ander gezicht gaat krijgen mocht er geen vervanger komen voor de heren Mooibroek en Zondag. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Hette Nieweg via hette.nieweg@online.nl of solliciteren via het VIP.

De wijk Maarsveld in Stadskanaal is ontstaan tussen 1966 en 1972 en heeft ruim 3000 bewoners. De kern van de wijk wordt gevormd door het winkelcentrum aan De Lange Raai. In de wijk bevinden zich zo’n 1.300 woningen, waarvan de helft koopwoningen zijn. Eind jaren negentig is de wijk geherstructureerd. Maarsveld heeft een aantal voorzieningen, waaronder een openbare en bijzondere basisschool en een locatie voor kinderopvang. Aan de oostkant van de wijk ligt sport- en recreatiegebied Het Pagedal. Wie op de hoogte wil blijven van het allerlaatste nieuws uit de Maarsveld woonwijk kan dit (vanaf nu) volgen via RTV Stadskanaal. Iedere laatste zaterdagmiddag van de maand tussen 17.30 en 18.00 uur schuift Hette Nieweg aan in het programma “De ZaterdagMiddagMix” met wijknieuws.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.