Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treinverbinding Groningen Stadskanaal stap dichterbij

ProRail (f:Sebastiaan Scheffer - OOGTV)

ProRail (f: Sebastiaan Scheffer – OOGTV)

STADSKANAAL – De provincie Groningen wil doorgaan met het plan de spoorlijn van Veendam door te trekken naar stadskanaal. Volgens het laatste onderzoek is aangetoond dat de spoorlijn, waar ook de museumspoorlijn overheen rijdt een stuk goedkoper aangelegd kan worden. Er zijn meerdere mogelijkheden waaronder dus de variant het bestaande spoor te upgraden. Voor de spoorlijn is 46 miljoen euro beschikbaar, echter volgens berekeningen van ProRail, is er een bedrag tussen de 56 en 63 miljoen euro nodig. De Provincie denkt echter nog kosten te kunnen besparen en verwacht ook dat er meer reizigers dan gepland in de trein zullen stappen. De Provincie hoopt eveneens dat de spoorlijn in een later stadium naar Emmen wordt doorgetrokken zodat er een alternatieve verbinding met Zwolle gaat ontstaan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.