Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Bessembinders wil nieuw treinstation bouwen

Pieter Fluiter van de STAR

Pieter Fluiter van de STAR

STADSKANAAL – STAR wil eerst bestuurlijk om tafel – Wethouder Jan Bessembinders is enorm blij dat de plannen omtrent een treinverbinding Stadskanaal – Groningen dichterbij zijn gekomen. Hij heeft ook al een duidelijke mening over de plaats waar een treinstation moet komen. De wethouder ziet het liefst dat deze gebouwd gaat worden op het voormalig Philipsterrein in Stadskanaal, zo laat hij weten via het DvhN. Volgens Bessembinders geeft dat vele voordelen. Een toekomstig treinstation op het voormalig Philipsterrein is beter bereikbaar voor inwoners uit Stadskanaal, Nieuw Buinen en Musselkanaal. Bovendien kan dan de STAR zijn eigen plek behouden voor de activiteiten van de museumspoorlijn.

Het spoor, zoals het er nu ligt, is overigens eigendom van de STAR. In een eerder interview via RTV Stadskanaal gaf Pieter Fluiter, bestuurslid veiligheid en milieu van de museumspoorlijn open te staan voor de treinplannen van de provincie. De STAR, ProRail, gemeente en de provincie gaan nu eerst om de tafel om alles goed met elkaar te bespreken. Mochten de plannen doorgaan, en daar lijkt het nu wel op,  gaat de trein wat betreft wethouder Bessembinders vanaf station ‘Dideldom’ in 2019 van start.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.