Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrijdag wordt een dag als alle andere

vrijdag 21 december 2012STADSKANAAL – 21 december 2012. Op die dag bereikt de lange telling kalender van de Maya’s  een datum die omgerekend naar onze jaartelling correspondeert met vrijdag 21 december 2012. Duizenden mensen over de hele wereld geloven dat deze datum het begin is van grote veranderingen. Sommigen denken hierbij aan dodelijke natuurrampen. Anderen geloven dat er buitenaardse wezens op de Aarde komen. Alsof het hier nog niet druk genoeg is. Wij gaan er maar vanuit dat niets van dit alles gaat plaatsvinden en dat het leven ‘Bie ons op Knoal’ gewoon zijn gangetje blijft gaan. Wel is het wetenschappelijk vast gesteld dat op 21 december de winter begint op het Noordelijk Halfrond. De zon bereikt namelijk vrijdag haar meest zuidelijke declinatie en staat dan boven de Steenbokskeerkring. Vrijdag dus de kortste dag met de langste nacht. Wij zeggen voor donderdagnacht: ‘’ lekker slapen gaan en alvast een fijn weekeind’’!

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.