Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA roos van verdienste voor Stichting Leergeld

STADSKANAAL  – De PvdA afdeling gemeente Stadskanaal heeft de Roos van Verdienste toegekend aan de vrijwilligers van de Stichting Leergeld Zuid-Oost-Groningen. Afdelingsvoorzitter Hans Bellers overhandigde de oorkonde, de rozen en het gebak aan coördinator Narda Naafs van Leergeld. De Stichting Leergeld richt zich in het bijzonder op Roderooskinderen uit gezinnen met weinig geld. Ook deze kinderen moeten, vindt Leergeld, deel kunnen nemen aan binnen- én buitenschoolse activiteiten. De stichting laat zich leiden door het motto ‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen’. Leergeld werkt alleen met vrijwilligers en is afhankelijk  van giften van bijvoorbeeld particulieren, bedrijven en serviceclubs. In zijn toespraak roemde Bellers de doelstelling van de stichting en de inzet van de vrijwilligers. ,,Mee kunnen doen is essentieel voor een gezonde en evenwichtige samenleving.’’ Hij hekelde onder meer uitkeringsinstanties: ,,Hulpverlenende instanties zoals de gemeenten en het UWV willen je eigenlijk niet meer zien. Je bent een naam met een aantal gegevens. Het persoonlijke contact ontbreekt waardoor men niet meer weet wat er achter de schermen aan de hand is’’, aldus de PvdA-voorzitter. Daardoor kan er volgens hem geen maatwerk meer worden geleverd. ,,Daarom is het goed dat er instanties zijn als de Stichting Leergeld en vandaar onze blijk van waardering.’’ De Roos van Verdienste wordt maximaal drie keer per jaar uitgereikt aan personen of instanties die zich belangenloos inzetten voor de Kanaalster samenleving.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.