Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokale PvdA fracties geïrriteerd over presentatie windenergie plannen

BORGER ODOORN – Vorige week is de Gebiedsvisie Windenergie gepresenteerd aan Provinciale Staten en de gemeenteraden van Aa en Hunze, Borger Odoorn, Emmen en Coevorden. De PvdA fracties van Provinciale Staten en de betreffende gemeenten zullen de plannen de komende tijd uitgebreid en kritisch bekijken. De gezamenlijke PvdA Windmolens langs de semsliniefracties hebben enige tijd geleden een aantal voorwaarden geformuleerd  waaraan windmolenparken zouden moeten voldoen. Hieraan zullen de plannen door de PvdA fracties worden getoetst. Voor draagvlak in de samenleving zijn voor de PvdA vooral de volgende voorwaarden van belang:

  • Goede communicatie (ook over bezwaarprocedures)
  • Geen concentratie, maar spreiding van windmolenparken
  • Zorgvuldig omgaan met het landschap
  • Plaatsing voor maximaal 30 jaar
  • De plaatselijke samenleving profiteert mee van de opbrengsten
  • Compensatie van waardevermindering woningen
  • Geen overlast van geluid en slagschaduw

 

De PvdA fracties hebben er grote moeite mee dat de presentatie zo kort voor Kerstmis heeft plaatsgevonden en dat pas half januari informatieavonden zijn gepland. De plannen zijn voor veel mensen ingrijpend, het gaat om grote veranderingen in hun leefomgeving. De PvdA fracties vinden het onjuist dat hen, door het gekozen tijdstip van de presentatie, de mogelijkheid ontnomen wordt op korte termijn met de verantwoordelijke personen in gesprek te gaan.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.