Direct naar de inhoud.

Een ton voor De Jatrie gezocht

  • door:
  • op:
De Jatrie
De Jatrie

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum (SHC) heeft nog zeker 100.000 Euro nodig om het schip “De Jatrie” weer in goede staat te krijgen. De Jatrie deed ooit dienst als vrachtboot en is nu eigendom van het SHC. Onlangs werd de schuit nog opnieuw geschilderd door leerlingen van het Noorderpoort. Jaap Duit is speciaal belast met het wel en wee van de Jatrie. Dankzij de stichting Jatrie is het schip behouden gebleven. Een verpaupering is door het schilderwerk tegengehouden volgens Duit. De klus is echter nog niet geklaard, de stuurhut is ook verrot en moet worden vernieuwd. Ook de motor moet worden hersteld. Het schip zou eerst aan de wal komen voor bezichtiging maar het SHC heeft inmiddels plannen om het in te richten voor vergaderingen en multifunctionele toepassingen. Omdat dat allemaal voor elkaar te krijgen moet er zeker nog een ton op tafel komen. Om dat geld bij elkaar te krijgen wil Duit fondsen gaan aanschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-