Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Docu-serie TVNoord ‘levenslang’ met Cunera van Selm

LEVENSLANG NICOLEEUWERTV NOORD – De impact van moord op nabestaanden. Zondag 6 januari is de eerste aflevering van Levenslang. De nieuwe serie van RTV Noord, waarin Cunera van Selm praat met mensen die een familielid hebben verloren door moord of doodslag. Vaders, moeders, broers, zussen en andere verwanten vertellen over hun leven vóór en na het vreselijke gebeuren. Ze praten over hun verdriet en hun woede en halen herinneringen op aan hun omgebrachte geliefde. In de eerste aflevering is Cunera bij Chris en Froukje Leeuwe, broer en zus van Nico Leeuwe uit Groningen. Leeuwe werd op 16 december 2011 dood gevonden in de portiek van zijn woning aan het Zuiderdiep. Broer en zus halen herinneringen op aan hun jeugd, op een woonschip in Hoogkerk. Chris en Nico waren onafscheidelijke speelkameraadjes. Nico werd zeeman, maar was de laatste jaren van zijn leven boodschappenjongen van de prostituees in Nieuwstad. Z’n broer en zus zagen hem voor het laatst op zijn 65e verjaardag. ‘Levenslang’ is vanaf 6 januari wekelijks te zien op zondagavond bij TV Noord, na Noordnieuws.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.