Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Professor Tuntelerhuis het toneel voor indringend docudrama

TER APEL – Het Professor Tuntlerhuis, onderdeel van Zorggroep Meander in Ter Apel, werd 40 jaar lang bewoond door dementerende ouderen, maar staat sinds november 2012 leeg. Op 3 januari gingen de deuren weer open, om het huis een waardig afscheid te  geven.   Fotoexpositie Tuntelerhuis

Dit afscheid wordt groots gevierd met een expositie, een theatervoorstelling, eten, drinken en een afsluitende veiling. Vergeet mie nait is een co-productie van ROODPALEIS en Zorggroep Meander. De expositie bestaat uit een tocht door het gebouw, dat zo lang dementerende ouderen geherbergd heeft. Een tocht langs herinneringen van bewoners, verplegers, medewerkers en familieleden. Een tocht vol videobeelden, geluidsfragmenten en objecten die een wereld oproepen die bizar lijkt en vaak zo nabij is. De expositie is gratis te zien van 17.00 – 19.00 uur t/m 11 januari 2012.

Van 9 januari tot en met 11 januari speelt het docudrama Vergeet mie nait, met in de hoofdrol Karin Noeken (o.a. Vrouw Holland). Daarnaast zijn Jaap Maarleveld, Nora Kretz, Harrie Woldendorp, Anneke Korte, Guus Brouwer en Stephen de Boer te zien, onder muzikale begeleiding van Hans Kaldeway. Concept, regie en multimedia  zijn van Betsy Torenbos, tekst en dramaturgie  van Jo Willems. Er zijn nog kaarten te reserveren voor de theatervoorstelling op 9, 10 of 11 januari. De voorstelling start met de expositie om 19.00 uur en eindigt met een buffet van Sytse Kramer rond 21.00 uur. Een kaartje van € 5,- per persoon is te reserveren via j.smit@zgmeander.nl en komt geheel ten goede aan de oud bewoners van het Professor Tuntlerhuis en de Alzheimerstichting.

Arno van der Heyden (presentator RTV Noord) sluit Vergeet mie nait af met een veiling. Op 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur worden oude spullen van het huis en andere bijzonderheden geveild.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.