Direct naar de inhoud.

Jan F. Bogema en cursisten SKVS De Pauw exposeren in Refaja ziekenhuis

Jan Bogema - boerderij met twee koeien
Jan Bogema – boerderij met twee koeien

STADSKANAAL – In het Refaja ziekenhuis zijn weer een aantal nieuwe prachtige exposities te bezichtigen. In de centrale hal van het ziekenhuis is werk te zien Jan F. Bogema uit Ter Apel. Zijn landschappen zijn vrij figuratief geschilderd in een stijl die verwant is aan het Duitse expressionisme en de stijl van De Ploeg uit Groningen. Hij vangt de wonderschone Groninger dorpjes in felle kleuren, die soms van het doek lijken te spatten. In zijn schilderijen combineert hij een tekenachtige stijl in de bebouwing met een lossere toets in het landschap. De persoonlijke schilderijen zijn veel vrijer geschilderd, geënt op bestaande vormen en op innerlijke gevoelens in relatie met de buitenwereld. Jan Bogema werkt voornamelijk met olieverf en acryl, veelal op doek maar soms ook op papier.

Jose Schut - SKVS De Pauw
Jose Schut – SKVS De Pauw

SKS – De Pauw

Vanaf 11 januari as. is in de polikliniek van het ziekenhuis ook schitterend werk te zien van cursisten van SKVS cursus centrum De Pauw. Bij het cursuscentrum worden elk seizoen vele workshops en cursussen op het gebied van tekenen en schilderen gegeven. Daarnaast zijn er het hele jaar door Open Ateliers en zijn er speciale cursussen gericht op kinderen. De centrale factor in het succes van al deze ‘kunst-klassen’ zijn de deelnemers zelf. Onder leiding van professionele kunstenaars werken zij met inzet, energie en inspiratie aan schilderijen, tekeningen en grafisch werk. Het resultaat hiervan is te zien in het Refaja ziekenhuis. Een selectie van circa zeventig zeer uiteenlopende werken te zien, gemaakt in verschillende stijlen en technieken, groot en klein, realistisch en abstract, verstild en uitbundig.

U bent van harte uitgenodigd om deze exposities te bezoeken. De exposities duren t/m 31 maart 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-