Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe fundamenten voor zowel onderwijs als gebouw Noorderpoort

Het nieuwe Noorderpoort multifunctionele complex in aanbouw.

Het nieuwe Noorderpoort complex in aanbouw.

STADSKANAAL – Het onderwijs voor in de technische sectoren in Zuidoost-Groningen krijgt een flinke impuls, althans dat is het streven van het Noorderpoort in Stadskanaal. Praktijkcentrum Bouw (SSPB), Lefier en opleidingsbedrijf InstallatieWerk Noord tekenden met het Noorderpoort een intentieverklaring. Dit gebeurde eind vorig jaar. Maar liefst elf directeuren van installatie en elektrotechnische bedrijven uit Stadskanaal, Nieuw-Buinen, Alteveer, Winschoten, Ter Apel en Pekela plaatsten toen hun handtekening.

Als de nieuwbouw van het Noorderpoort in Stadskanaal medio 2014 klaar is, zullen deze bedrijven SSPB, Lefier en IW Noord zich in de nieuwe gaan school vestigen. Bouwcombinatie Kooi -Benus is op 15 november vorig jaar begonnen met de heiwerkzaamheden voor de nieuwe school voor beroepsonderwijs.  Inmiddels zijn de betonnenpalen de grond ingeslagen en de fundamenten gereed voor opbouw. De nieuwe school komt aan de Sportparklaan te staan. Dat is naast het voetbalveld van sportclub Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.