Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Vlagtwedde en Bellingwedde gaan ambtelijk fuseren

Foto: Westerwolde Actueel

Foto: Westerwolde Actueel

WEDDE/SELLINGEN – De ambtelijke organisaties van de gemeente Bellingwedde en Vlagtwedde gaan per 1 januari 2014 fuseren. Dit bericht Westerwolde Actueel op haar website en staat te lezen op een persbericht van de beide gemeenten. Bellingwedde en Vlagtwedde gaan hun oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van Oost-Groningen starten zodra het advies van de provinciale visitatiecommissie medio 2013 afgerond zal zijn. Dit en meer zou te lezen zijn in de rapportage van het onderzoek ‘Visie op samenwerking Bellingwedde en Vlagtwedde’ dat het bureau Berenschot in opdracht van beide gemeenten heeft uitgevoerd. Het college van Bellingwedde zal dit rapport op 14 februari aan de gemeenteraad ter bespreking aanbieden. Dat de liefdesverklaring tussen beide gemeenten juist op Valentijnsdag besproken wordt is uiteraard geen toeval schrijft Westerwolde Actueel, de nieuwssite van Radio Westerwolde, op haar website.

Nadat de gemeente Vlagtwedde de samenwerking met de gemeente Stadskanaal op een laag pitje zette, hebben Bellingwedde en Vlagtwedde gekozen voor een snelle intensivering van hun samenwerking. Per 01 januari 2013 voert Vlagtwedde de Sociale Dienst uit voor Bellingwedde. Bellingwedde zal naar verwachting binnenkort de belastingtaken voor Vlagtwedde uitvoeren. Nu kiezen beide gemeenten er dus voor om alle taken gezamenlijk uit te voeren. Om dit per 01 januari 2014 gerealiseerd te hebben is ambitieus maar ‘met de positieve inzet van beide gemeentebesturen is veel mogelijk’, aldus burgemeester Triemstra van Bellingwedde.

Bron: Westerwolde Actueel

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gemeente Vlagtwedde en Bellingwedde gaan ambtelijk fuseren

  1. Herman Scholtens

    Gemeente Vlagtwedde kan natuurlijk wel de baas spelen over het veel kleinere Bellingwedde. Stadskanaal lukt niet dus is de liefde uit. Bekrompenheid ten top. Jammer voor de regio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.