Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Middeleeuws Ter Apel wint ijsvogelaward 2012

BELLINGWOLDE –  Middeleeuws Ter Apel ontving op dinsdag 15 januari  in museum de Oude Wolden tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Promotie Westerwolde de ijsvogelaward 2012  uit handen van juryvoorzitter mevrouw B. Galama, burgemeester van de gemeente Stadskanaal.  Uitreiking ijsvogelaward 2012

De ijsvogelaward 2012 bestaat uit een geldbedrag van € 500,00 en een oorkonde. Middeleeuws Ter Apel heeft in de jaren van haar bestaan kans gezien om het evenement uit te laten groeien tot het grootste en meest authentieke middeleeuws festival van Nederland. Je jury roemt de inzet van de vele vrijwilligers en het internationale deelnemersveld. Middeleeuws Ter Apel heeft bewezen dat zij een vaste waarde is voor recreatie en toerisme in Westerwolde. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen het evenement. Bezoekers die van heinde en verre komen om in de  bijzondere ambiance van Klooster Ter Apel te genieten van een weergave van het werken en leven in de middeleeuwen.

De jury heeft ook gewaardeerd dat de organisatie van Middeleeuws Ter Apel ieder jaar weer in staat is om een mooie mix van historie, toerisme en educatie te presenteren en telkens op zoek is om binnen een bestaand concept zorg te dragen voor vernieuwing. Middeleeuws Ter Apel weet een brede doelgroep aan zich weet te binden, van gezinnen met kinderen tot ouderen. Daarnaast het vermogen om ieder jaar weer vele vrijwilligers te motiveren om een steentje bij te dragen en een groot draagvlak  te creëren bij vrijwilligers, ondernemers, overheden en organisaties.  Ondanks een paar moeilijke jaren wist de organisatie er de moed in te houden en geloof te hebben in de toekomst.

Uit alle inzendingen voor nominatie voor de ijsvogelaward 2012 heeft de jury een shortlist samengesteld van drie. Het betreft: Schildersfestival Montmartre in Sellingen,  Middeleeuws Ter Apel en De Giezelbaarg Bloazers. Volgens de jury hebben deze drie gemeen dat alle drie hun bestaansrecht hebben bewezen, zich weten gesteund door een grote groep vrijwilligers en professionals, trekken ze jaarlijks vele bezoekers en leveren ze een belangrijke bijdrage aan het op de kaart zetten van Westerwolde.  De uiteindelijke keuze van de jury is gevallen op Middeleeuws Ter Apel. .

De  ijsvogelaward is een initiatief van de Stichting Promotie Westerwolde (SPW). Met het toekennen van de ijsvogelaward  wil de SPW een blijk van waardering uiten aan een persoon, organisatie, instanties of ondernemer die zich op verdienstelijke wijze heeft ingezet voor recreatie en toerisme in Westerwolde, zonder daarbij de inzet van ieder ander daarmee te kort te doen,  en stimuleren dat deze inzet voor de toekomst gecontinueerd en gestimuleerd wordt.

Foto: Antoine van der Maesen

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.