Direct naar de inhoud.

Jarige burgemeester Galama wacht tevergeefs op Antonov

Gelukkig werd er toch nog gevlogen..
Gelukkig werd er toch nog gevlogen..

STADSKANAAL – De vlucht met het Russische Antonov vliegtuig  naar Stadskanaal ging afgelopen zaterdagmorgen helaas niet door. Door de kou werkte de startmotor niet goed, was de olie te dik  en kon er dus niet gevlogen worden.  Het toestel zou opstijgen vanaf vliegveld Hoogeveen en 20 minuten later landen in Stadskanaal. De hele actie was opgezet door Peter van de Klok om aandacht te vestigen op biobrandstof. Op vliegveld Vledderveen, waar het toestel zou landen, stond veel pers te wachten op het toestel wat dus uiteindelijk niet kwam. Burgemeester Baukje Galama (die jarig was) zou samen met wethouder Jan Bessembinders met de Antonov een rondje boven de gemeente Stadskanaal vliegen. Iets wat uiteindelijk toch nog lukte met de ‘Papa Hotel-3 Tango 4’ en de ‘Papa Hotel-4 Golf 9’ die spontaan beschikbaar werden gesteld door voorzitter Borger van de vliegvereniging.

Binnen drie weken wordt er een nieuwe poging gedaan met de Antonov. Peter van der Klok en Keith Brown, de twee directeuren van drie Stadskanaalster bedrijven TCEGofour, Thermo Dynamics en Finn zullen dan zeker aanwezig zijn.  Boeren in het Noorden kunnen straks geld verdienen door grondstoffen (b.v. lijnzaad) te leveren aan hun bedrijf om er bio-brandstof van te maken voor vliegtuigen en voertuigen.  – RTV Stadskanaal heeft filmopnamen gemaakt. Deze zijn (nadat de nieuwe vliegpoging is gedaan) te zien op ons You Tube kanaal – 

Jarige burgemeester Galama krijgt bloemen namens de vliegclub
Jarige burgemeester Galama krijgt bloemen namens de vliegclub  (Foto’s: Marc Dol /RTVS)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-