Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Snel geld verdienen met de Bitcoin

BitcoinsVoor ondernemende ’Knoalsters’ die het even helemaal gehad hebben met de Euro heb ik goed nieuws ontdekt tijdens één van mijn surftochten over het onmetelijke internet. Dit goede nieuws is er er overigens voor iedereen, waar dan ook ter wereld. let op: Sinds kort is er een Japanner, Satoshi Nakamoto die een nieuwe manier van valuta heeft bedacht. We hebben het over de BitCoin! Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, afgekort als BTC. Het kan worden opgeslagen op je eigen PC in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij de zogeheten portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres. Hiermee zijn de banken overbodig geworden en de Dollar en Euro buitenspel gezet. Jawel beste lezers, en nu komt het allermooist: de Bitcoin kun jezelf zoeken. Net als goud dient de Bitcoin namelijk gedolven te worden en is daarom geld waard. Binnenkort zijn we dus allemaal rijk want de Bitcoin kun je vinden op je eigen PC. Dit proces noemt de slimme heer Satoshi Nakamoto ‘minen’. Het idee achter een Bitcoin minen is namelijk dat het een moeilijk vindbaar getal is wat aan bepaalde cryptografische regels moet voldoen. Het uitrekenen van zo’n getal is niet triviaal. Hoe snel een computer zoiets uitrekent wordt uitgedrukt in ‘megahashes per seconde’. Een snelle pc doet ongeveer 12 megahashes per seconde. Ga je met je computer hashes minen, dan moet je energiegebruik afzetten tegen wat het oplevert. Heb je dus bijvoorbeeld een snelle pc met gebruik aan 250 watt aan energie bij een energieprijs van 0,22 euro per kW is dat ongeveer 2.80 Euro per Bitcoin. Op dit moment van schrijven vertegenwoordigt een bitcoin zelfs de waarde van 4,20 Euro!

Bovenstaande is echt geen onzin en zover ik weet is het ook niet illegaal. Dus was u van plan om uw portemonnee binnenkort te gaan spekken met een illegale wietkwekerij (niet doen) of had u het helemaal gehad met de banken en het heersende geldsysteem dan is de Bitcoin misschien iets voor jou! Ik wens je veel plezier met het ‘minen’ van de Bitcoin hashes en vergeet niet je schermbescherming in te schakelen. Dat scheelt weer wat energie tijdens je zoektocht in het ‘nieuwe’ Wilde Westen..

 

Brinkieman

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.