Direct naar de inhoud.

FNV Lokaal Zuid Oost Groningen onderzoek: Werken met behoud van uitkering

  • door:
  • op:
FNV Lokaal Zuid Oost Groningen
FNV Lokaal Zuid Oost Groningen

STADSKANAAL – FNV Lokaal Zuid Oost Groningen ziet steeds vaker dat bijstandsgerechtigden langdurig werken met behoud van uitkering, zonder dat er uitzicht is op gewoon werk. “Wij vinden dit niet kunnen! Wij roepen bijstandsgerechtigden in de Gemeente Stadskanaal en Vlagtwedde op hun ervaringen met ons te delen”, aldus de vakbond.

In de zomer van 2012 heeft de FNV een landelijke oproep op de website geplaatst. Meer dan 100 bijstandsgerechtigden hebben hun verhaal op dit meldpunt achtergelaten. De FNV is erg geschrokken van het aantal klachten over slechte (arbeid) omstandigheden, verdringing en de bejegening en vermoedt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

Daarom wil de FNV Lokaal Zuid Oost Groningen graag weten hoe het in onze gemeente is geregeld. Heeft u een bijstandsuitkering en moet u hiervoor onbetaald werk verrichten? Neem dan contact met het FNV lokaal op. Uiteraard geheel anoniem; u hoeft uw persoonlijke gegevens niet door te geven. Het FNV is alleen geïnteresseerd in uw ervaringen.

“Met de resultaten van dit onderzoek willen wij druk zetten op de gemeentelijke politiek” aldus het FNV lokaal. “De gemeente is er verantwoordelijk voor dat het re-integratiebeleid sociaal en goed moet zijn en dat cliënten op een fatsoenlijke manier worden behandeld. Wilt u dat ook in uw gemeente, dan horen wij graag van u”

U kunt HIER in contact komen voor uw verhaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal