Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Erik Bieze: Brug en sluisbediening ook op zondag

Het Stadskanaal

Het Stadskanaal

STADSKANAAL – Het stond gisterenavond op de besluitenlijst van de gemeenteraadsvergadering maar is nog niet in stemming gebracht. De bruggen en sluizen openstelling op de zondag in Stadskanaal. Dat dit gaat gebeuren is zo goed als zeker want een rondje langs de politieke partijen maakt een en ander helder. Vaarrecreanten kunnen dus zo goed als zeker vanaf 1 mei ook op de zondag door de gemeente Stadskanaal varen.  Wethouder Erik Bieze (GBS): “We stellen de gemeenteraad voor om vanaf mei met de brugbediening op zondag te gaan beginnen om zo nog aantrekkelijker te worden voor de recreatievaart. Gelijktijdig profiteren hier onze winkeliers en horeca bedrijven van. Ook voeren we de konvooivaart in op alle dagen (dus ook op zondag) zodat op bepaalde tijdstippen de boten achter elkaar de bruggen kunnen passeren”, aldus Erik Bieze.

Christen Unie wethouder Johan Hamster heeft binnen het college van B&W tegen de zondagopenstelling gestemd. Vanwege de principes binnen de partij is Hamster juist voor handhaving van de zondagse rustdag.  Als in februari de gemeenteraad overgaat tot stemming zullen Christelijke Partijen zijn voorbeeld volgen. Het kan dus nog spannend worden maar de algemene verwachting is dat een meerderheid van de raad stemt vóór de zondagopenstelling van bruggen en sluizen in het Stadskanaal.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.