Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Extra service van Refaja ziekenhuis voor bezoekers

Refaja ziekenhuisSTADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal werkt samen met de website ziekenhuisplanner.nl. In het ziekenhuis mogen maximaal twee bezoekers per patiënt tegelijk aanwezig zijn. In de praktijk gebeurt het echter vaak dat er soms veel meer mensen zijn, en soms niemand.

Om dit te reguleren kan er een bezoekschema gemaakt worden via de webzite ziekenhuisplanner.nl. Er kan op de website een patiënt geregistreerd worden, en dan kunnen mogelijke bezoekers uitgenodigd worden. Die kunnen zich dan via de website aanmelden voor een bezoek. Iedereen die langs wil komen kan dan kijken of er op dat moment al bezoek staat. Zo wordt voorkomen dat het door veel bezoekers te druk wordt voor de patiënt, of zijn / haar kamergenoten.

Vooral bij langere opnames waarbij veel vrienden en kennissen langs willen komen kan het systeem erg handig zijn. Het is erg lastig om allerlei mensen te bellen of te mailen over een bezoektijd, dus met deze site (er is ook een site voor de mobiele telefoon beschikbaar) wordt het bezoek makkelijker te reguleren. In de site is ook een dagboekfuntie opgenomen. Zo kan het bezoek een bericht achterlaten over hoe het op dat moment met de patiënt gaat, en dit kunnen de andere bezeoekers dan weer lezen.

Buiten het Refaja zijn de meeste andere ziekenhuizen en veel verpleegtehuizen ook op de site te gebruiken. Ook na ontslag van de patiënt uit het ziekenhuis kan de planner gebruikt blijven worden. Het Refaja hoopt hiermee het bezoek dus beter te spreiden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.