Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dubbelconcert Kane en Di-rect in Stadskanaal

STADSKANAAL – Twee van Nederlands grootste rockbands komen deze zomer naar Stadskanaal voor een dubbelconcert. Kane en Di-rect treden op zaterdag 8 juni beide op in het Pagecentrum. Ook zijn er optredens van er diverse support-acts. De landelijke voorverkoop van kaarten is inmiddels in volle gang.Voor het dubbelconcert van Kane en Di-rect wordt wordt de 3800 vierkante meter grote hal het Pagecentrum in Stadskanaal in omgebouwd tot een ware PopArena.  Het Pagecentrum is te vinden aan de Hoveniersweg 1 in Stadskanaal.

Kane

Kane draait inmiddels bijna vijftien jaar mee aan de top van het Nederlandse rockcircuit. Met aanstekelijke rockmuziek in de geest van U2 verovert de band de harten van een groot publiek. De band rond zanger Dinant Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen scoorde nummer 1 hits met ‘Something to say’, Fearless’ en ‘Shot of a gun’ en is verder goed voor klassiekers als ‘Damn those eyes’ en ‘Rain down on me’. In november verscheen het nieuwste album van Kane, ‘Come Together’, waarvoor de band onlangs een gouden plaat in ontvangst mocht nemen. Op de eigen site omschrijft de band het album als ‘direct, to the point, zonder opsmuk en vol dynamiek’. De recensent van NRC Handelsblad beoordeelde het als ‘zowel luchtig als dynamisch’ en ‘voor ieder nummer werd een eigen vorm bedacht: inventief en gewaagd’. Kane is een geweldige live-band en trekt al jaren volle zalen.

Di-rect

Ook Di-rect werd al snel na de oprichting in 1999 landelijk succesvol. De band werd omarmd door diverse radiostations zoals 3FM, 538 en Q-Music en won in de loop der tijd diverse onderscheidingen zoals diverse TMF Awards, Edisons, Sena Awards en  enkele gouden platen. Het succes begon al met de eerste single ‘Just the way I do’, gevolgd door hits als ‘She’, ‘Als je iets kan doen’, ‘Hungry for love’, ‘A good thing’ en ‘Times are changing’. Na bijna tien jaar verliet zanger Tim Akkerman in 2009 de band. In een televisieprogramma op BNN zocht de band een nieuwe zanger, die werd gevonden in Marcel Veenendaal. Gemotiveerder, creatiever en energieker dan ooit kwam Di-rect met de single ‘Times are changing’ en niet lang daarna het album ‘This is who we are’, beide grote verkoopsuccessen. Voor het album kreeg Di-rect begin dit jaar een gouden plaat uitgereikt.

Kane en Di-rect

Kane en Di-rect

 

Voorverkoop

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten kosten 36 euro (exclusief reserveringskosten) en zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij alle Primera-winkels in Nederland en te bestellen via www.noordpop.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over dit grote dubbelconcert.

 

[youtube id=”L7zgJ5kcd54″ width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.