Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Officiële start nieuwbouw Noorderpoort

STADSKANAAL – In Stadskanaal is gistermiddag het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Noorderpoort. De school voor beroepsonderwijs bouwt een nieuwe school centraal op het sportcomplex van Stadskanaal. De nieuwbouw werd officieel geopend door burgemeester Galama van de gemeente Stadskanaal, Dhr. van de Pol van het bestuur van het Noorderpoort, een leerling van de school en vertegenwoordigers van de “inwonende” partijen. De openingshandeling bestond uit het ontsteken van een vuurwerk met de datum van gisteren.

Het nieuwe gebouw wordt bijzonder multifunctioneel. Naast de school zullen diverse sportverenigingen gebruik gaan maken van de ruimtes, onder andere als kleedruimte en kantine. Dit was een wens van de gemeente Stadskanaal, om op termijn op andere sportaccomodaties te kunnen bezuinigen. Ook zullen bedrijven als woningstichting Lefier (werkplaats) en het Ter Apeler bedrijf Witec (productie) er gevestigd zijn. Leerlingen van de school kunnen dan zien hoe er in een bedrijf gewerkt wordt, en zo hun opleiding meer praktijkgericht krijgen.

Volgens woordvoerder Harry Bouma van het Noorderpoort wordt het nieuwe schoolgebouw bij oplevering voor zover nu bekend het meest duurzame schoolgebouw in Nederland. Niet alleen bij het materiaalgebruik maar ook op het gebied van verlichting en verwarming is voor duurzame oplossingen gekozen. Zo zal het gebouw geheel voorzien worden van LED verlichting en gebruik maken van aardwarmte om de school te verwarmen en koelen. De extra investeringen in deze technieken moet op termijn terugverdiend worden met de besparing op energiegebruik.

Het is de bedoeling om de school in augustus 2014 in gebruik te gaan nemen. In de zomervakantie voorafgaand zal de verhuizing vanuit de oude school aan de Frankrijklaan plaatsvinden. Dit gebouw zal worden gesloopt en de gemeente zal deze grond weer terug krijgen. Op dit moment is nog niet bekend wat er met dit stuk grond zal gebeuren.

Foto: M. Veenma, Bureau Bedrijfsleven gem. StadskanaalOpening nieuwbouw Noorderpoort

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.