Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open dagen nieuw verpleeghuis Parkheem

STADSKANAAL – Parkheem is de afgelopen twee jaar verbouwd tot een verpleeghuis met kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. Ook is er een woonvleugel gerealiseerd met 29 ruime appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking die verpleeghuiszorg nodig hebben.  Zorgroep Meander

De verbouwing van Parkheem is november jl. afgerond. Nu de bewoners en medewerkers gewend zijn aan de nieuwe situatie is het tijd om de deuren te openen voor iedereen die geïnteresseerd is en wil ervaren hoe het wonen in Parkheem er uit ziet. Elke bewoner woont nu in een eigen, ruime appartement. Parkheem ligt op een unieke locatie, dicht gelegen bij een park. De tuin en de terrassen zijn opnieuw aangelegd. Het restaurant is vernieuwd en de ruime appartementen bieden veel privacy. Door het  bieden van verpleeghuiszorg in een sfeervolle omgeving is het vernieuwde Parkheem een aanwinst voor Stadskanaal en omgeving. Op de locatie Parkheem is ook de dagbehandeling  “Waterkring” gevestigd. Hier ontvangen mensen met beginnende dementie dagbehandeling, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de open dagen op dinsdag 19 en donderdag 28 februari 14 tot 16 uur. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee en worden vervolgens onder begeleiding van een medewerker rondgeleid. De aanwezige medewerkers vertellen graag iets over het wonen en werken in Parkheem. Tevens beantwoorden zij eventuele vragen. Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Parkheem is gelegen aan de Irenelaan 2 in Stadskanaal.

Parkheem is onderdeel van Zorggroep Meander. De verbouwing van Parkheem maakt onderdeel uit van meerdere bouw- en verbouwtrajecten van Zorggroep Meander, zoals het nieuwe verpleeghuis Borg Westerwolde in Ter Apel en de verbouw van het verpleeghuis De Heggerank in Musselkanaal. Met deze initiatieven realiseert Zorggroep Meander “Zorg dicht bij huis” in Oost-Groningen.

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.