Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Minder woonoverlast dankzij wooncoach in Stadskanaal

jan bessembinders

Wethouder Jan Bessembinders

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal constateerde enkele jaren geleden dat er rond de tachtig huishoudens waren die veel woonoverlast veroorzaakten. Wethouder Jan Bessembinders (CDA) noemde deze groep ‘horrorburen’ want je zult er maar naast wonen. In overleg met de woningcorporatie Lefier, de welzijnsorganisaties Welstad en de politie huurde de gemeente toen een zogenoemde wooncoach in. Deze wooncoach heeft in de afgelopen jaren een relatie kunnen opbouwen met de betrokken huishoudens met positief resultaat tot gevolg.

Bessembinders “We hebben de wooncoach drie jaar in dienst gehad en van ruim 78 gezinnen die te boek stonden als extreem lastig zijn we teruggegaan naar 16 gezinnen die extreem woonoverlast veroorzaken”. Volgens de wethouder heeft de coach dus prima zijn werk gedaan maar wordt zijn contract nu beëindigd.  In een artikel in het DvhN vandaag zegt Bessembinders: “We hebben in de afgelopen jaren een goede samenwerking met Lefier en Welstad op dit gebied opgebouwd. De situatie is nu zo dat, zodra zich ook maar één signaal van woonoverlast voordoet, dit bij ons centrum voor jeugd, gezin en Veiligheid terechtkomt. Dat beoordeelt dan of de politie of Welstad er op af moet. Op deze manier zijn we er altijd heel snel bij”, aldus de wethouder.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.