Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Start van verbouw De Heggerank

MUSSELKANAAL – Zorggroep Meander biedt alle vormen van zorg in Musselkanaal en omgeving. Naast thuiszorg en woonzorgcentra is het mogelijk voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben in Musselkanaal te blijven wonen.  Zorgroep Meander

Het huidige verpleeghuis De Heggerank wordt vanaf februari 2013 verbouwd. De Heggerank is geschikt voor diverse vormen van verpleeghuiszorg. Voor cliënten die revalideren, voor cliënten met dementie en voor cliënten met een permanente lichamelijke zorgvraag.

In een kleinschalige woonvorm biedt Zorggroep Meander straks zorg aan 30 mensen met dementie. Mensen met reguliere verpleeghuiszorg, zoals zorg na een ziekenhuisopname of revalidatie, kunnen op 2e, 3e en 4e etage terecht in De Heggerank. Hier kunnen in totaal 54 cliënten wonen. In een regio waar de vergrijzing sterk toeneemt, verwacht Zorggroep Meander op deze wijze specialistische zorg te blijven leveren in samenwerking met regionale ziekenhuizen en de huisartsen. De verbouw gaat naar verwachting een jaar duren. Tijdens de verbouw worden de appartementen verbouwd naar ruim en modern appartement. De 5e en 6e etage hebben aangrenzend een gezamenlijke huiskamer met woonkeuken. Ook krijgt De Heggerank een vernieuwd restaurant. Na de opening is iedereen hier van harte welkom voor een kopje koffie/thee of een heerlijke maaltijd. Het restaurant kan straks ook gebruikt worden voor het organiseren van diverse activiteiten in Musselkanaal.

Zorggroep Meander ziet een meerwaarde van verpleeghuiszorg voor Musselkanaal en ontwikkelt nieuwe woonconcepten met service en zorg in de wijk. Hierdoor kunnen mensen langer thuis blijven wonen. De huidige cliënten van De Heggerank zijn geïnformeerd over de verbouw. Dit initiatief staat niet op zich, maar maakt onderdeel uit van meerdere bouw en verbouwtrajecten van Zorggroep Meander, zoals het verpleeghuis Borg Westerwolde in Ter Apel en het verpleeghuis Parkheem in Stadskanaal. Met dit initiatief realiseert Zorggroep Meander Zorg dicht bij huis in Zuid-Oost Groningen.

 

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.