Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onrust door gasboring in Veendam

VEENDAM – Ondanks de aardschokken in Noord Groningen gaat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een nieuw gasveld aanboren in Veendam. De komende 10 jaar zal hier gas uit worden gehaald. De boring gaat volgende week gestart worden nabij  Zuidwending en Ommelanderwijk en gaat ongeveer 8 weken duren. Inwoners van Veendam zijn nergens van op de hoogte en de lokale politiek is nu bezorgd. Een paar weken geleden werd duidelijk dat aardbevingen veroorzaakt door gasboringen steeds erger worden in onze provincie.

Burgemeester Ab Meijerman van Veendam zegt dat de aankondiging voor hem niet als een complete verrassing komt. Hij zegt dat de NAM lang geleden een vergunning hiervoor had aangevraagd. De hele procedure is nu doorlopen en de vergunning is inmiddels verleend. De lokale politiek was dus ook op de hoogte. Waren er niet zoveel bevingen geweest de afgelopen periode had niemand zich dan ook druk gemaakt hierover. Op maandag 25 februari organiseert de NAM een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Veendam.

Boortoren bij Zuidwending (f: www.croon.nl)

Boortoren bij Zuidwending (f: www.croon.nl)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.