Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Actie zwerfkatjes dierentehuis Ter Marse

STADSKANAAL – Jaarlijks belanden honderden katten in de regio op straat, om als zwerfkat door het leven te gaan. Vooral de jonge zwerfkatjes die geboren worden, leiden een erbarmelijk bestaan door honger, ziekte en kou. Dierentehuis Ter Marse ontfermt zich over deze dieren en biedt ze de zorg die ze zo hard nodig hebben. Ter ondersteuning van dit goede werk organiseert de Sophia KattenBond een KattenActie: Van 18 tot en met 23 februari wordt er door vrijwilligers gecollecteerd en er vindt een sms-actie plaats. Met de opbrengst kan een ziekenboeg voor de kittens gebouwd worden, waarmee zwerfkittens een kans krijgen op een goed leven.

 

Zwerfkatjes (f: lokaalloket.nl)

Zwerfkatjes (f: lokaalloket.nl)

Zwerfkattenleed

Het leed onder zwerfkatten is schrijnend. Honger, ziektes, kou en parasieten eisen dagelijks hun tol. De vrijwilligers van Dierentehuis Ter Marse zijn dag en nacht in touw om afgedankte katten in Stadskanaal en omgeving een beter leven te geven. De dieren worden ‘geholpen’ en net zo lang verzorgd tot ze weer als lieve, sociale, gezonde katten door het leven kunnen. De jonge katjes worden gesocialiseerd en medisch behandeld. “Ons streven is de katten allemaal een liefdevol thuis te bieden”, vertelt beheerder Paulien Huiting. “Want stuk voor stuk verdienen ze een kans op een gelukkige toekomst!”

Ziekenboeg voor kittens

Het opvangen, verzorgen en castreren van al deze zwerfkatten kost veel geld. Daarom organiseert de Sophia KattenBond net als vorig jaar een KattenActie voor Ter Marse. Van 18 tot en met 23 februari gaan vrijwilligers in Stadskanaal en omgeving de straat op om te collecteren voor het dierentehuis. Huiting: “We hopen dat de mensen hun hart voor dieren laten spreken en een kleine bijdrage doen. Daarmee kunnen we nog meer katten onder onze hoede nemen en een baasje voor ze vinden dat goed voor ze zorgt. Bovendien willen we graag een ziekenboeg voor de kittens bouwen, waar we de zieke zwerfkatjes kunnen opvangen en behandelen.”

Sms ‘KATTEN’ naar 4333

De Sophia KattenBond roept iedereen op om tijdens de collecte een steentje bij te dragen. Wie de collectanten misloopt, kan het woord ‘KATTEN’ sms’en naar 4333 en eenmalig € 1,50 doneren voor de bouw van de ziekenboeg. De sms-actie duurt tot en met 31 maart 2013. Wie meer wil geven, kan een bijdrage overmaken naar rekeningnummer 306958, ten name van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren in Amsterdam, onder vermelding van ‘Dierentehuis Ter Marse’.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Actie zwerfkatjes dierentehuis Ter Marse

  1. Ik heb gesmst! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.