Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraad Bellingwedde krijgt draai om de oren

 

Alle Riemersma (f: dorpsraad Vriescheloo)

Alle Riemersma (f: dorpsraad Vriescheloo)

BELLINGWOLDE – De ambtelijke organisaties van de gemeente Bellingwedde en Vlagtwedde willen per 1 januari 2014 fuseren. Dit is te lezen in de rapportage van het onderzoek ‘Visie op samenwerking Bellingwedde en Vlagtwedde’ dat het bureau Berenschot in opdracht van beide gemeenten heeft uitgevoerd. Het college van Bellingwedde heeft dit rapport op 14 februari aan de gemeenteraad ter bespreking aangeboden.

Dat de liefdesverklaring op Valentijnsdag tussen de beide gemeenten toch niet helemaal gladjes verliep kwam door Alle Riemersma, lid dagelijks bestuur van de dorpsraad Vriescheloo. Riemersma sprak afgelopen donderdagavond de leden van de gemeenteraad van Bellingwedde toe. Hiervoor kreeg hij 5 minuten inspreektijd. De penningmeester van de  dorpsraad Vriescheloo is niet blij met het reilen en zeilen van zijn gemeente. Riemersma: “Wat is uw uitgangspositie als u zich op vrijersvoeten begeeft? Dan gaat het niet om de verhoudingen van aantal inwoners. Vlagtwedde heeft er 16.000, Bellingwedde 9.000. Het gaat wel om de gemeenteraad: Vlagtwedde zeventien leden, zes fracties, drie wethouders die geworteld zijn in dit gebied. Een comfortabele coalitie die steunt op tien zetels. Bellingwedde: dertien leden, maar liefst acht fracties, drie wethouders van wie twee geen binding hebben met de regio. Een minderheidscoalitie die kan rekenen op vijf zetels. Wat voor indruk hebben de burgers van uw functioneren over de afgelopen drie jaar? Onze indruk is: Onvoldoende of helemaal geen visie, altijd verzanden in details, focus op procedures, niet op output. Geen enkele controle op de uitvoering van genomen raadsbesluiten. Niet samenwerken maar elkaar aftroeven. College en raad houden elkaar in de wurggreep. Vlagtwedde heeft een gezonde financiële basis en Bellingwedde staat onder preventief toezicht!”

Alle Riemersma eindigde zijn betoog met de woorden: “ U wordt steeds meer onaantrekkelijker voor de gemeente Vlagtwedde. U bent aan de burgers verplicht nu te handelen en van Bellingwedde een gelijkwaardige partner te maken”. Na afloop van de vijf minuten inspreektijd bleef de raad muisstil. Blijkbaar had men de liefdesverklaring richting buurgemeente Vlagtwedde toch graag anders gezien.

Lees ook dit bericht.

Bronnen: DvhN en dorpsraad Vriescheloo.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.