Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

John Kerstens (PvdA) heeft goed nieuws voor Wedeka

John Kerstens komt met goed nieuws! (foto: Edmund Messerschmidt)

John Kerstens (PvdA) komt met goed nieuws! (foto: Edmund Messerschmidt)

STADSKANAAL – Een meerderheid in de Tweede Kamer vraagt het kabinet rekening te houden met de specifieke sociaal-economische omstandigheden van Oost-Groningen. Een motie, ondertekend door PvdA, CDA en ChristenUnie, om de regio tegemoet te komen bij de Participatiewet kan rekenen op de steun van de VVD. Met dat geschenk kwam John Kerstens van de PvdA-Tweede-Kamerfractie naar Wedeka.

Kerstens stelde zich in een gesprek met de directie en de ondernemingsraad van Wedeka op de hoogte van de regionale situatie. Ook bracht hij een werkbezoek aan Witec in Stadskanaal, een bloeiend bedrijf dat Wajong’ers in dienst heeft en bovendien investeert in het machinepark van het Noorderpoort in Stadskanaal. Directeur Erik Vos van Witec maakte duidelijk dat goede scholing van groot belang is: ,,We vragen medewerkers die om kunnen gaan met fijnmechanische techniek. Daarom hebben we nauwe contacten met Wedeka en het onderwijs.’’

Kerstens, voormalig voorzitter van FNV Bouw, is zich ervan bewust dat de regio rond Stadskanaal veel meer WSW-ers telt dan het landelijk gemiddelde. ,,Daarom moet er aangepast beleid komen. Toch liggen ook in Oost-Groningen kansen. Het is van belang dat de regio niet alleen zijn hand ophoudt, maar ook plannen maakt. Het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking meedoen.’’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.