Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

OnTheRoadAgain live vanuit een Donkervoort

Ronald Vissering 'live' vanuit de Donkervoort

Ronald Vissering ‘live’ vanuit de Donkervoort

RTVS – Een verslag van Harry Woldhuis – Afgelopen zaterdag (16 febr.) heeft het radioteam van ons auto/motoren programma“OnTheRoadAgain” een uitzending mogen verzorgen op locatie bij Albers Sportscars B.V. ook wel bekend als autobedrijf Albers te Musselkanaal. Verslaggever Ronald Vissering en cameraman Marc Dol waren ter plaatse en in de studio werd alles gepresenteerd door Harry Woldhuis met sitekick Gerrie Kremer. Jan Paul Beukema zorgde deze keer voor de techniek en liet de ‘hits’ tussen de interviews voorbijkomen.

Autobedrijf Albers een echt familiebedrijf opgezet in de jaren zestig en begon als dealer van DKW wat later in het merk Audi overging.  Vijfendertig jaar geleden werd het merk Mitsubishi aangetrokken naar de Kanaalstreek. Autobedrijf Albers is tot de dag van vandaag dit merk trouw gebleven. Huidige Directeur Johan Albers heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen in 1992.  Johan zag hierin ook een kans zijn passie voor sportwagens te realiseren en richtte zich vooral in op het merk Donkervoort. Dit is een sportauto pur sang zonder allerlei elektronische toevoegingen wat de beleving van sportief autorijden als geen andere auto kan benaderen aldus Johan Albers. De autosport liefhebbers weten precies wat deze wagen inhoud maar voor de iets minder bekende luisteraars werd al snel bekend dat dit een Nederlands product betreft wat wordt gebouwd in Lelystad.

Verslaggever Ronald Vissering durfde het haast niet te vragen maar uiteindelijk mocht hij plaatsnemen in een Donkervoort GT die beschikt over een Audi motorblok met maar liefst 270PK op de achterwielen! Achter het stuur Patrick Albers, de 3e generatie Albers, die over behoorlijk wat race en circuit ervaring beschikt. Al snel wordt dan duidelijk dat dit absoluut een noodzaak is wil je eens beleven wat er allemaal gebeurd als je het gaspedaal tot de bodem indrukt. Tijdens de live-uitzending volgden we Ronald live in de Donkervoort die eigenlijk geen woorden nodig had om deze beleving aan de luisteraars mee te geven. Toen Patrick de Donkervoort naar een hoogtepunt op het asfalt bracht was een overweldigend motorgeluid en een presentator die compleet in zijn stoel werd weggedrukt meer dan genoeg om de adrenaline uit je speakers te laten knallen.

Albers Sportcars is meer dan een bedrijf waar je dus niet alleen voor regulair onderhoud of een nieuwe Mitsubishi terecht kunt maar waar je je ook in een showroom kunt wanen tussen allerlei exotische merken als Cobra Ferrari Porsche en natuurlijk Donkervoort. Deze passie voor sportwagens kun je ook delen bij Albers in de vorm van circuitwagens en zelfs circuitservice. Tijdens onze uitzending zaterdag was er een net afgebouwde BMW M3 GTR te bewonderen die startklaar voor de Dutch Supercar Challenge. De radiocrew van “ONTHEROADAGAIN” bedankt Autobedrijf Albers voor de gastvrijheid en een kijkje achter de schermen in de moderne werkplaats, we kunnen zeggen dat er gesproken mag worden over een bijzonder bedrijf in de Kanaalstreek die zich sterk maakt binnen de autosport en regionaal dealerschap.

De Donkervoort in al zijn glorie

De Donkervoort in al zijn glorie  (foto: Marc Dol / RTVS)

‘OnTheRoadAgain’ is het zaterdagmiddag radioprogramma van RTV Stadskanaal voor de auto en motorsport. Regelmatig komt het team bij een ‘willekeurig ‘ lokaal ‘ motor of autobedrijf cq evenement op bezoek.  Dit voor een indruk, test of sfeer/wedstrijdverslag. Op deze manier krijgt iedereen gelijkwaardige aandacht en de luisteraar een idee van wat er allemaal speelt in de auto en motorwereld.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.