Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Regionale voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

STADSKANAAL/VLAGTWEDDE – Op dinsdag 26 februari en woensdag 27 februari vinden de regionale voorrondes plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd 2013 in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde.  Nationale Voorleeswedstrijd

Tijdens de voorronde in Bibliotheek Stadskanaal op dinsdagavond 26 februari lezen de beste voorlezers van 10 basisscholen een fragment voor uit een boek dat ze zelf hebben gekozen. De jury van deze voorronde bestaat uit:  Eva Mulder, winnares Nationale Voorleeswedstrijd Stadskanaal 2008, Jan Addens, eigenaar The Read Shop Stadskanaal, Ina Habing, bibliothecaresse

Tijdens de voorronde in Bibliotheek Ter Apel op woensdagavond 27 februari lezen de beste voorlezers van 6 basisscholen een fragment voor uit een boek dat ze zelf hebben gekozen. De jury van deze voorronde bestaat uit: Annemijn Knijenburg, winnares Nationale Voorleeswedstrijd Ter Apel 2008, Reinie van Ek, medewerker en leidinggevende Kinderopvang, Wietse Potze, raadslid gemeente Vlagtwedde

De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen. Dit jaar doen er bijna 160 scholen aan mee. Dat bewijst dat veel leerkrachten het stimuleren van lezen belangrijk vinden en dat kinderen het erg leuk vinden om mee te doen.

De winnaars van de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De halve finales vinden plaats op zaterdagochtend 9 maart 2013 in ‘t Clockhuys in Haren en op woensdagmiddag 13 maart 2013 in Bibliotheek Veendam. De provinciale finale is op woensdagmiddag 17 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn Veendam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2013 is op woensdag 29 mei 2013 in Utrecht.

Afbeelding: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.