Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zwemmers ZPC Stadskanaal uiterst succesvol

Masters ZPC Stadskanaal

Masters ZPC Stadskanaal

STADSKANAAL – Na het zo succesvol verlopen Open Nederlands Kampioenschap Masters in Nijverdal, waar maar liefst 5 x goud, 4 x zilver en 2 x brons werd behaald,  kregen de wedstrijden van het ZMC Masters circuit een vervolg in Heerenveen. Ook hier waren de deelnemers van zpc Stadskanaal uitermate succesvol. Dennis Wijbenga (20+) won de 100m vlinderslag in 1.05.94. en scoorde een nieuw clubrecord. Ook de 400m wisselslag werd door Dennis gewonnen. Op de 100m wisselslag eindigde hij als tweede. Erik Veltman (40+) tikte op de 100m vlinderslag als derde aan in 1.14.85 en noteerde hierop een nieuw masters record. Ook de 50m bc, tijd 0.29.56,  leverde een nieuw record op. Elzemieke Gersen  behaalde een tweede plaats op de 200m vrijeslag en een derde op de 25 m vlinderslag. Alex Hagedoorn eindigde op dit onderdeel bij de heren als tweede. Margot Kruithof finishte op de 100m wisselslag als tweede. Tenslotte was er voor Peter Lutjes nog een derde plaats op de 25m schoolslag.

Tijdens de 100 meter westrijd in het Helperbad in Groningen hebben de junioren zwemmers van ZPC  ook goed gepresteerd. Voor Danee Boelen, Megan Meints, Sterre-Marit Drok , Jeroen Koster en Ruben Kooi de eerste keer. Op de 100 meter rugcrawl waren deze keer de medailles te verdienen. Goud was er voor Megan. Zilver was er voor Jeroen, Danee, Luka, Mirthe van Luijk en Gerko Wilkens. Brons was er voor Ruben, Sterre-Marit en Tim Hatzman. Op de andere afstanden werden weer veel pr’s gezwommen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.