Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lezing door prof dr. Den Heyer

ONSTWEDDE – Op donderdag 28 februari houdt prof. dr. Den Heyer, theoloog en voormalig hoogleraar Nieuwe Testament in Kampen, de lezing ‘Beelden van Jezus’. De vraag wie Jezus toch was houdt mensen binnen en buiten de kerk al eeuwenlang bezig.  Lezing Beelden van Jezus

Het Bijbelse beeld van Jezus is ook niet eenduidig. Al in de eerste eeuw van onze jaartelling waren er meerdere visies op Jezus. Ruim twintig eeuwen later is dat niet veranderd. Zo publiceerde de bekende filmregisseur Paul Verhoeven in 2009 een boek over Jezus, dat de vrucht is van jarenlange interesse en studie. De vraag die hij zich stelde was: Wat zou er toen toch echt gebeurd zijn? En als ik er nu een film over maak hoe laat ik hem dan zien?

Op deze avond zal prof. Den Heyer verschillende van die beelden bespreken en vergelijken. Hoe komt het dat er zoveel visies zijn? Hoe komt het dat de accenten verschuiven, en is dat erg? Het is altijd weer boeiend te vernemen wat een groot kenner van het terrein erover te vertellen heeft. Wilt u zich, i.v.m. de organisatie, van te voren aanmelden? Dat kan bij Maria den Hertog, mjcdenhertogpeeters@gmail.com  of 0599 332350.

De lezing wordt gehouden in De Brinkhof, Dorpsstraat 5 te Onstwedde en begint om 20.00 uur. Ter bestrijding van de kosten wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.