Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Informatieavonden over wegwerkzaamheden N366

STADSKANAAL – Al enige jaren wordt er gewerkt aan de N366, de weg Veendam – Ter Apel (Duitse grens). Deze weg is voor inwoners van Stadskanaal en omstreken een van de belangrijkste wegen. Veel mensen gebruiken deze weg om naar Groningen of Emmen te gaan. Binnenkort staan er nadere werkzaamheden op stapel. De provincie organiseert daarom enkele informatieavonden waarop de plannen nader uitgelegd gaan worden.

De eerste werkzaamheden zijn bij Ter Apel (het gedeelte tussen de aansluiting met de N391 (de weg naar Emmen) en de grens. Aan dit weggedeelte zal groot onderhoud worden uitgevoerd en er zullen wat aanpassingen aan de weg en de omgeving worden gedaan. Meer informatie hierover kunt u krijgen op maandag 4 maart van 20.00 tot 21.00 uur in de Bibliotheek in Ter Apel.

Tevens zullen de kruisingen bij Nieuwe Pekela van de afriten van de N366 en de N367 (de weg van Nieuwe Pekela richting Oude Pekela / Winschoten) worden omgebouwd tot rotondes. Dit om de doorstroming te bevorderen en het aantal ongevallen te verminderen. Deze informatieavond zal worden gehouden op dinsdag 19 maart van 20.00 tot 21.00 uur in dorpshuis de Kiepe in Nieuwe Pekela

Verder wil de provincie dit jaar nog starten met het aanpakken van de N366 tussen Stadskanaal en Veendam. Het gedeelte tussen Veendam en Pekela zal vierbaans worden gemaakt, en het gedeelte tussen Stadskanaal en Pekela zal verbreed gaan worden. Dit allemaal ook in verband met de verdubbeling van de N33, zodat het verkeer beter kan doorstromen. De afrit Pekela Zuid zou dan ook ongelijkvloers gemaakt gaan worden. Om de plannen te bekijken kunt u naar de inloopbijeenkomsten die de provincie organiseert. Tevens kunt u dan kijken wat het verdere verloop zal zijn. Deze bijeenkomsten zijn op dinsdag 5 maart in dorpshuis de wending in Veendam, op dinsdag 12 maart in dorpshuis de Kiepe in Nieuwe Pekela en op donderdag 14 maart in café-restaurant de Gelegenheid in Musselkanaal. De bijeenkomsten beginnen om 16.00 uur en duren tot 20.00 uur. 40

Foto: www.n366veilig.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.